23 Ağustos 2010 Pazartesi

Adam Susar ve Müzik Başlar

Gülmek, eğlenmek, üzülmek, ağlamak, sinirlenmek, kızmak, şaşırmak, şaşırtmak. İnsan hayatında duygusal olarak varolabilecek herşeyin müzikte karşılığının olması hep garip gelmiştir zat-ı alime. Herkesin bu duygulara ismen yerleştirdiği şarkılar olmuştur bilirim. Her ne kadar kimse farkında olmasada yani herhangi bir günün herhangi bir anında canınız yandıysa, göz çukurlarınız göz yaşlarınız için dar gelmeye başladıysa eğer! farkında olmadan yine o slow şarkıyı açmışsınızdır. Eminim birçoğunuz da Sezen Aksu'dan bişeyler açmışsınızdır o anda. Mesela;



Bazen terkediliriz, terkedenedir kinimiz belki de üzüntümüz ve deriz ki ona;



Sonrasında yeni bir hayat bekler bizi. Vakit yeniden başlama vaktidir yeni bir dünyaya ve bu sefer



Dans mı dedi birisi! evet dans ederiz bazen en olmadık şarkıda bile. 80'lerde bununla;



şimdilerde ise bununla dans ediyoruz;



peki ya özlem duyduğumuzda ne yapıyoruz? neye sarılıyoruz pek çok seçeneğimiz var aslında ama ben bunu seçiyorum



Dedim ya her duyguya bir karşılık ritm buluyoruz. Müzik denen şeye en yakın tınıyı dahi bulan insana kocaman bir teşekkür etmeliyiz bence. Yani düşünsenize yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle boş bir duvara karşı oturduğunuzu! ağlamak istediğimizde ya da ağlarken, kafamızı öne eğip olmamasını istediğimiz herşeyin, olurken çektiğimiz acıyı, kocaman bir sessizlik içerisinde, yüzümüze sürekli ve sert bir şekilde çarptığını. Sizcede yaralarımız daha da derinleşmez miydi?
   Ya çok değer verdiğimiz insanların yüzüne bir çırpıda söylemediğimiz o güzel şeyleri, sanki biz yazmışız gibi, söylemek istediğimizi söyleyen şarkıları armağan edişimiz! En güzeli bu olsa gerek. Nede olsa kolaycı insanlarız hepimiz. dilimize güvenimiz yok bizim. Söylenesi en güzel şeyleri güzel bir gülümseyle süsleyip söylemek varken, biz 160 karaktere sığdırırız çoğu zaman sonuna ":)" ekleyerek. halbuki biz güldüğümüz zaman bundan daha güzel oluruz.

 Gelelim benim tercihlerime yani gülerken, ağlarken, kızarken, dans ederken kısaca herhangi bir duyguya sahip oldugumda  kimi yada neyi dinlediğime.
benim şahsıma munhasır dans müziğim şudur;

 
beni tanıyanlar az çok bilir ne kadar çok Dream Theater sevdiğimi o yüzdendir ki en sevdiğim şarkı onların şarkısıdır. Buyrun bu da en sevdiğim şarkı;

 
gelelim en eğlendiğim şarkıya;



gerek sözleriyle olsun gerek müziğle çok eğlenceli buluyorum bu şarkıyı ne zaman canım sıkılsa açar dinlerim..

  İyiki varsın müzik, yokluğunda kendi duygularımızı ifade edecek şeyler bulmakta zorluk çekeceğimizden değil hürmetimiz. Yerini dolduracak şeylerden çok daha güzel olduğuna inandığımız için. Kimimiz dinlemekle yetinirken kimimiz seni icra etme yolundayız. Kimimiz çok istesek de engelli yolunu aşamıyoruz.
Müzik üzerine söylenilesi her şey söylendiğinde adam susar ve müzik başlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder